Tarieven

Kinderopvang De Basis is geopend van 6:30 uur tot 18:30 uur.
Onderstaande tarieven van 2024 zijn bruto.

 

Keuzemogelijkheden opvangpakketten

Bij Kinderopvang De Basis kunt U gemakkelijk opvang op maat afnemen door een keuze te maken uit èèn van de onderstaande opvangpakketten.  

Er zijn slechts enkele richtlijnen

 • Om 9:00 uur dienen de kinderen aanwezig te zijn ivm het gezamenlijk starten van het dagritme en de activiteiten.
 • Kinderen die een halve dag komen dienen bij het afnemen van ochtendopvang tussen 12:00 uur en uiterlijk om 13:00 uur te worden opgehaald.
 • Kinderen die een halve dag komen dienen bij het afnemen van middagopvang tussen 12:00 uur en uiterlijk 13:00 uur gebracht te worden.

 keuzemogelijkheden opvangpakketten 2022:

 

Optie 1:

11 uur

U neemt 11 uur af. Deze 11 uur kunt u inzetten binnen de tijden 6:30 uur-18:30 uur
Optie 2: 10,5 uur U neemt opvang af van 7:30 uur tot 18:00 uur
Optie 3: 9,5 uur U neemt 9,5 uur af binnen de tijden 6:30 uur -18:30 uur
Optie 4: 5,5 uur U neemt 5,5 uur af waarbij u uw kind haalt of brengt tussen de tijden 12:00 uur -13:00 uur.

Optie 5: Flexibele opvang            

U neemt niet elke week kinderopvang af.

 

 

Tarieven 2024

Tarieven p/u

52 weken opvang 2024  

Tarieven p/u

49 weken opvang 2024   

Tarieven p/u

40 weken opvang 2024 

Optie 1: € 10,59 Optie 1: € 10,78 Optie 1: € 10,97
Optie 2: € 10,59 Optie 2: € 10,78 Optie 2: € 10,97 
Optie 3: € 11,17 Optie 3: € 11,36  Optie 3: € 11,53 
Optie 4: € 11,09 Optie 4: € 11,28  Optie 4: € 11,47 
Optie 5: € 11,17  Optie 5: € 11,17 Optie 5: € 11,17 

 

 BEREKEN UW NETTO KOSTEN

 

Eten bij kinderopvang De Basis,

 

Veel ouders vragen ons tijdens een rondleiding wat de kinderen te eten krijgen. In principe, hanteren wij het voedingsschema van het voedingscentrum/ consultatie bureau vertellen we dan. Indien gewenst kan ervan afgeweken worden.

Nederland heeft een voedings-balans waarbij veel koemelk toegevoegd wordt in het eten. Doorgaans wordt er afgeraden bij het consultatiebureau te beginnen met tropische fruit soorten.

Nu ontvangen wij ook regelmatig Amerikaanse kinderen, die eten geen koemelk tot de leeftijd van een Jaar. En beginnen met tropische fruitsoorten. Bij uitzending naar Nederland wordt hen ook afgeraden Nederlands drinkwater te nuttigen en bronwater te gebruiken. 

De voedingsbalans is niet slechter maar anders opgebouwd.

Natuurlijk kunnen er meerdere redenen zijn waarom een kind een andere voedingsbalans ontvangt dan die van het Nederlandse voedingscentrum.

Dit komt bijvoorbeeld vaker voor bij kinderen die:

Allergieën of medische redenen hebben.

Geëmigreerd zijn naar Nederland.

Geloofsovertuiging kan een rol spelen.

Ouders kunnen ook de voorkeur hebben voor Biologische etenswaren.

Echter kunnen ouders ook juist tegen biologische etenswaren bezwaren hebben, neem bijvoorbeeld de EHEC- bacterie affaire.

En tot slot zien we ook met enige regelmaat ouders die een Paleo dieet hanteren. (Dit dieet is gebaseerd op de levenswijze van de oermens.)

Bij de intake of op elk ander gewenst moment kunt u uw wensen kenbaar maken, deze worden dan geïmplementeerd in de inkoop, indien mogelijk.  

Doorgaans ziet het voedingsritme ritme voor de oudere kinderen er als volgt uit:

6:30-8:30 broodontbijt indien gewenst

9:00-10:00 fruit met sap

11:30-13:00 broodmaaltijd met melk

15:00- 16:00 verse warme of koude groentes met sap.

16:30-17:30 warme maaltijd met sap of water. (Indien gewenst. De warme maaltijd zit echter niet bij het uurtarief inbegrepen)

Jonge kinderen, welke nog flesvoeding ontvangen, kunnen gebruik maken Hero of Nutrilon 1&2 deze voeding zit inbegrepen bij het uurtarief. Geeft u borstvoeding, of andere kunstvoeding dan kunt u deze meegeven.  

Traktaties (Food)

Veel ouders kijken uit naar het organiseren van het verjaardagsfeestje van hun kind. Een traktatie hoort hier traditioneel gezien vaak bij volgens ouders. Bij het geven van een traktatie aan de kinderen zien wij graag gezonde voedingswaren voorbijkomen. Maar er valt natuurlijk te twisten over hoe gezond de gezonde items zijn. De ene ouder vind een danootje gezond terwijl een andere ouder daar het ‘gezonde’niet van in kan zien. De leidsters kennen uw kind en maken dan de afweging of uw kind de traktatie krijgt. Anders ontvangt uw kindje een alternatief. Deze alternatieven hebben wij immers op voorraad voor het geval uw kindje deze traktatie beter niet kan innemen met het oog op allergieen. Of als wij weten dat de traktatie niet strookt met het voedingsritme van het kind m.b.t. de wensen van de ouders.

Traktaties (non food)

U als ouder mag er ook voor kiezen om de leidsters fruit uit te laten delen ten tijde van het feestje van uw kind. Wilt u toch graag iets uitdelen? Dan zullen de kinderen ook zeker aangenaam verrast zijn met items voor de groep. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld: Een pak stoepkruit, belleblaas, een voorleesboek, dergelijke itmes zijn altijd welkom.

Bij kinderverjaardagen maken we muziek met intrumenten, wordt er uit volle borst gezongen, ontvangt uw kind natuurlijk een geweldige feestmuts en als kers op de taart ontvangt uw kind natuurlijk een kadootje. Of u nu kiest voor een food of non-food traktatie, aanwezig bent of er voor kiest fotos opgestuurd te krijgen, wij maken er altijd een knalfeest van!

Informatie betreft de arrangementen

De arrangementen bieden complete verzorging incl zuigelingenvoeding en tevens wordt er voor de avondmaaltijd een vergoeding gevraagd van €3,00 euro per keer. De avondmaaltijden worden verzorgd door Royal foods (stoommaaltijd).

Kinderopvang De Basis verzoekt de ouders vriendelijk om voorgenomen vakanties en vrije dagen, waarop de opvang en verzorging niet gewenst is, zo vroeg mogelijk doch ten minste èèn week van te voren (schriftelijk) bij een van de leidsters te melden i.v.m. de planning in die periode. Het contract (betaling) loopt in de vakantie en op de erkende feestdagen door. De vrije dagen van Kinderopvang De Basis worden uiterlijk in de decembermaand voor het nieuwe jaar kenbaar gemaakt. Het zal dan gaan om erkende feestdagen.

Regeling inhaaldagen 

Als je kind een opvangdag mist door vrije- of vakantiedagen kan deze dag op een later tijdstip worden ingehaald. Deze dienen binnen 1 maand opgemaakt te worden, anders komen deze te vervallen. U kunt uw afgezegde dag 2 weken van tevoren of 2 weken na de afgezegde dag inhalen, mits er plek is op de groep. Ziektedagen van uw kind kunt u niet inhalen. 

Doordat we gebonden zijn aan regels (maximaal aantal kinderen per dag) kan het zijn dat er op de door U gewenste dag niet kan worden ingehaald. Op tijd vooruit plannen kan helpen om "kan helaas niet" te voorkomen. Het gebruiken van inhaaldagen is een extra “service”, geen recht, naast de speciaal voor uw kindje gereserveerde dagdelen. Deze inhaaldagen kun je in overleg opmaken, misschien is dit niet altijd de gewenste dag, probeer dan in overleg een andere dag te kiezen. De inhaaldagen kun je niet inwisselen voor geld of gebruiken voor korting op de maandelijkse factuur.


Hieronder vind u de procedure:

 • Als uw kind niet komt, indien tijdig afgemeld,  bewaart De Basis de gemiste dag of het gemiste dagdeel.
 • U meld uw kind minstens 1 week van te voren af. 
 • Een inhaaldag wordt gepland in overleg met de leidsters.
 • De dagen worden binnen 1 maand opgemaakt.
 • Broertjes en zusjes mogen inhaaldagen van elkaar gebruiken wanneer de kinderen een arrangement afnemen bij De Basis.
 • Zodra een contract/kindplaats is beëindigd kan er niet meer worden ingehaald.

Vrije dagen van Kinderopvang De Basis

 • 1 januari 
 • Pasen 
 • Koningsdag 
 • Hemelvaart 
 • Pinksteren 
 • Kerstmis 

Op kerstavond en oudjaarsdag sluiten we om 17:00 uur. 

Extra opvang

Wanneer U graag een dagje extra opvang wilt voor uw kind en èèn van de bovenstaande opvangpakketten afneemt dan kunt U voor uw kind extra opvang bijboeken (halve of hele dagen opvang). Hierbij worden de richtlijnen in acht genomen die vermeld staan bij het door U gekozen opvangpakket 

Contract wijzigen/ opzeggen

Alle wijzigingen dienen schriftelijk per post of per email worden doorgegeven aan de manager.

Bij vermindering van dagen/uren en opzegging van het lopende contract wordt 1 maand opzegtermijn gehandhaafd. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van de door U aangegeven wijziging.

  

  

Mocht het zo zijn dat u nog vragen heeft dan kunt U tijdens kantooruren contact opnemen met de directrice  M. van den Elzen - van Limborgh 0413-322995 of kunt u mailen naar info@kinderopvangdebasis.nl