Activiteiten

Activiteiten, speelgoed en buiten spelen

Dagelijks doen wij activiteiten met de kinderen. De kinderen krijgen de mogelijkheid om hun eigen spel te spelen en hun creativiteit te ontplooien. Tevens staan activiteiten in het teken van een thema. In ons dagritme is regelmatig tijd voor activiteiten zoals: spelletjes, beweging, buiten spelen, dierenverzorging, muziek maken en zingen, verkleden, een hut bouwen, vertellen, voorlezen, iets lekkers bakken, kleien, schilderen, tekenen, plakken en zo voort.

Wanneer u graag wilt dat uw kind iets maakt (bijv. een bijzondere gelegenheid zoals een trouwerij, verjaardag van opa en/of oma of iets dergelijks), geef dit dan tijdig aan ons door. Voor de verjaardag van papa, mama en moeder- en vaderdag, is het standaard dat uw kind iets maakt bij de opvang.

Het speelgoed van De Basis is afgestemd op iedere leeftijd en elke ontwikkelingsfase

Hierdoor biedt dit voor ieder kind genoeg uitdaging en plezier. Aan de grote tafel wordt regelmatig geknutseld, getekend, geschilderd, gekleid, enz. Hierbij is het plezier en het ontdekken van het materiaal belangrijker dan het resultaat. Als het enigszins mogelijk is gaan we met de kinderen naar buiten om te wandelen, dieren te verzorgen of te knuffelen, naar de speeltuin, een boodschapje doen of zomaar een frisse neus halen. Ook de allerkleinsten nemen we mee.