De locatie

De Basis is een kinderopvang waar kinderen zich thuis zullen voelen!

De kwaliteit van onze kinderopvang in combinatie met de kleinschaligheid en huiselijke sfeer, maakt ons uniek. Zowel binnen als buiten is er een riant aanbod van (educatief) speelgoed aanwezig. De binnenruimte is ingericht met diverse speelhoeken waar de kinderen op eigen initiatief speelgoed kunnen kiezen en pakken buiten de gezamenlijk aangeboden activiteiten om. 

Een mooie omheinde buitenspeelplaats

Natuurlijk beschikken we over een mooie omheinde buitenspeelplaats, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. De buitenspeelplaats is ingericht met een ren, waar de kinderen met kippen in contact kunnen komen en een moestuin waar de kinderen kennis kunnen maken met zaaien, verzorgen en uiteindelijk het eten van de groente en fruit. De buitenspeelplaats grenst aan een weide met 2 pony's. Door de kinderen opvang te bieden in deze omgeving en hen regelmatig te betrekken bij de dierenverzorging komen de kinderen in een vanzelfsprekende wijze veel in contact met dier en natuur. De buitenruimte is zo ingericht dat kinderen van alle leeftijden op ontdekking kunnen om zo de verschillende seizoenen te beleven. Een voordeel van een kleinschalige opvang met verticale groepen is dat het meer de natuurlijke situatie van een gezin benaderd. Daarnaast werken er meer leidsters op een verticale groep wat automatisch meer persoonlijke aandacht voor de kinderen betekend.

 

Dierenpark Zie Zoo

Onze locatie is pal naast het dierenpark Zie Zoo. Alle kinderen die een arrangement afnemen bij De Basis kunnen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker dit park gratis onbeperkt bezoeken. Het park beschikt over een geweldige speeltuin, maar nog uitzonderlijker zijn de dieren die daar te zien en te verzorgen zijn.